Te świąteczne przepisy powalą Was na kolana! "Boże Narodzenie z s. Anastazją i s. Salomeą" to książka o bożonarodzeniowej kuchni dwóch sióstr zakonnych. Mieliśmy do rozdania kilka egzemplarzy!

Książki otrzyma pięć osób, które wzięły udział w naszej zabawie. Ze szczęśliwcami skontaktujemy się telefonicznie!

Te przepisy są tradycyjne i przywodzą na myśl smaki dzieciństwa. Poznajcie świąteczne receptury sióstr Anastazji i Salomei! 

Z książki dowiecie się m.in., jak zrobić gęś pieczoną w pomidorach czy makowiec korzenny, a także jak przygotować pyszne pierogi i sernik

Bożonarodzeniowa kuchnia Siostry Salomei łączy w sobie obie te potrzeby: odkrywania kulinarnych wrażeń i czerpania z tradycji. Jest świeża, zaskakująca, a zarazem sięga do sprawdzonych receptur. I, co najważniejsze, jest smaczna oraz barwna, dzięki czemu nasi bliscy z radością zasiądą do stołu. Ryby, pierogi, grzyby i suszone owoce, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, siostra Salomea potrafi jednak wydobyć z nich zupełnie nowe smaki - mówi siostra Anastazja. 

Sami zobaczcie, jak one gotują:

(m)