Za nami ostatni dzień akcji „Przedświąteczny karp dla Krakowa”, która została zorganizowana przez gospodarstwo rybackie Dolina Będkowska oraz Urząd Miasta. Smażoną rybę w towarzystwie kapusty i pieczywa rozdawano mieszkańcom stolicy Małopolski na Małym Rynku.

10 tys. porcji karpia, kapusta z grochem i pieczywo. Już po raz kolejny wraz z Bartłomiejem Szczoczarzem, właścicielem gospodarstwa rybackiego Dolina Będkowska zorganizowano bezpłatny, przedświąteczny poczęstunek dla mieszkańców Krakowa. 

Do stolicy Małopolski karpie przyjechały już usmażone i gotowe do zjedzenia.

Rozdawano je od początku grudnia w sześciu lokalizacjach: przed Nowohuckim Centrum Kultury (6 grudnia), przy pętli tramwajowej Bronowice Małe (8 grudnia), w okolicach pętli tramwajowej Kurdwanów (10 grudnia), na placu Wolnica (13 grudnia), przy pętli tramwajowej Krowodrza Górka (15 grudnia), a także na Małym Rynku. 

Wszędzie ryba i kapusta zeszły do zera. Na Małym Rynku w Krakowie mieliśmy kilkaset osób w kolejce. Trzeba przyznać, że to akcja bardzo pozytywna - powiedział organizator akcji Bartłomiej Szczoczarz.