W dniach 16-18 czerwca 2022 r. w Zamku Czocha na Dolnym Śląsku odbędzie się kolejna edycja Twierdzy Smaków - Festiwalu Kuchni Historycznej i Regionalnej. Mieliśmy dla Was zaproszenia na tę jedną z najsmaczniejszych imprez w Polsce.

W tym roku specjalnym gościem festiwalu jest Gruzja. Przedstawiciele z Departamentu Turystyki i Miejsc Wypoczynkowych Adżarii zaprezentują największe atrakcje turystyczne i kulinarne swojego regionu, a szef kuchni słynnej gruzińskiej restauracji, Giorgi Kartweliszwili przygotuje gruzińskie dania: "chinkali", "Adżarskie chaczapuri", tradycyjne baranie szaszłyki, gruzińską aczmę oraz pchali — tradycyjne gruzińskie danie z siekanych i mielonych warzyw.

Z kolei przedstawiciele winnic położonego nad Morzem Czarnym i słynącego z uprawy winorośli oraz doskonałych win regionu Adżaria zaprezentują swoje wina, oraz opowiedzą o sięgającej ośmiu tysięcy lat winiarskiej tradycji swojego kraju.

Co Was jeszcze czeka na festiwalu? Sprawdźcie szczegółowy plan imprezy>>>

Jeśli chcecie spróbować przepiórki w różach, kultowego już tortu Marii Antoniny czy tradycyjnej herbaty Beduinów, weź udział w naszej zabawie i zdobądź wejściówkę na kolejną edycję Twierdzy Smaków.

***

Aby otrzymać rodzinne zaproszenie na Festiwal Kuchni Historycznej i Regionalnej Twierdza Smaków w zamku Czocha, trzeba było opowiedzieć swoją najzabawniejszą kuchenną historię. Opisać kulinarną porażkę albo spektakularny sukces. 

Na Wasze wpisy czekaliśmy do wtorku 14 czerwca do godz. 8 rano. Najciekawsze opowieści nagrodzimy wejściówkami. Ze zwycięzcami skontaktujemy się telefonicznie.


A tak było w poprzednich latach: