Lubisz kawę? Nie wyobrażasz sobie poranka bez jej aromatu, pijesz ją w pracy dla pobudzenia? Lubisz ją także w ciągu dnia, po posiłku, na miłym spotkaniu? A co powiesz na kawę, która nie tylko świetnie smakuje, ale także jest dobra dla zdrowia? Przyjemność i zdrowie – dlaczego nie!

W Polsce coraz większą popularność zdobywają kawy Chi-Cafe. Wyróżnia je specjalna kompozycja składników, które sprawiają, że mają one wszystkie zalety kawy, ale nie mają jej wad. Szybko zdobywają coraz większe grono wielbicieli, nie tylko dzięki doskonałemu smakowi, ale także zaletom zdrowotnym. Kawy Chi-Cafe sprzyjają witalności, służą koncentracji, korzystnie wpływają na serce, układ trawienny, nerwowy i kostny. Wspomagają także pracę i detoksykację jelit oraz dobre bakterie jelitowe. Na czym polega ich wyjątkowość?

Pobudzają przyjemnie i na długo - kofeina w kawach Chi-Cafe pochodzi z kawy i z guarany. Kofeina z kawy uwalnia się szybciej, z guarany powoli. Dlatego poburzenie jest przyjemne, narasta stopniowo i utrzymuje się dłużej. Unikamy dzięki temu niemiłych uderzeń gorąca, nadmiernego podniesienia ciśnienia, zmiany akcji serca czy innych efektów nagłego wyrzutu kofeiny. Kawy Chi-Cafe świetnie sprawdzają się u osób, które nie mogą pić zwykłej kawy. 

Chi-Cafe nie zakwasza - zwykła kawa zakwasza, bo wypłukuje z organizmu magnez i wapń. Chi-Cafe wręcz przeciwnie - jest ich źródłem! Tylko jedna filiżanka Chi-Cafe ma tyle minerałów zasadowych co 100g warzyw (wg wartości PRAL). Zawiera magnez, który jest ważny dla zdrowych kości, dobrego samopoczucia, pracy serca, przemiany materii i redukcji zmęczenia. Jest w niej także wapń, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych, metabolizm energetyczny oraz zdrowie kości i zębów. Minerały te wspomagają także pracę układu nerwowego. 

Kawa z błonnikiem - to kolejna, ważna zaleta kaw Chi-Cafe. Zawierają one rozpuszczalny błonnik z akacji, który korzystnie wpływa na florę jelitową. Jedna filiżanka Chi-Cafe pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na błonnik.

Chi-Cafe wspomaga koncentrację i pracę układu nerwowego - a to dzięki kofeinie, wapniowi i magnezowi. Jest to pomocne, szczególnie przy czynnościach wymagających długotrwałego skupienia (uczenie się, praca umysłowa, kierowanie samochodem w trasie, itp.).

Kawa Chi-Cafe jest łagodna dla żołądka - kawy Chi-Cafe zawierają błonnik, który tworzy powłoczkę chroniącą żołądek. Dlatego mogą ją pić także osoby, u których zwykła kawa wywołuje dyskomfort w żołądku.

Zdrowe rozwiązanie - wiele osób odczuwa nieprzyjemne efekty picia kawy, ale nie są w stanie zaprzestać jej picia. Dotyczy to także kobiet w czasie ciąży i karmienia. Kawy Chi-Cafe są w takiej sytuacji świetną i zdrową alternatywą.

Składniki witalne - kawy Chi-Cafe zawierają dużo składników witalnych, w tym silnych antyutleniaczy - polifenoli. Znaleźć w nich można grzybek reishi - w Chinach uważany jest za "grzybek nieśmiertelności“, który nadaje przyjemny, oryginalny, lekko wytrawny smak, żeń-szeń - z enzymami dla witalności, ekstrakt z granatu - bogaty w polifenole (silne antyutleniacze) oraz inne składniki witalne. Każda kawa ma inny zestaw składników.

Przykładowe różnice pomiędzy zwykłą kawą a kawą Chi-Cafe

Różne smaki i właściwości zdrowotne kaw Chi-Cafe

Jest kilka rodzajów kaw Chi-Cafe. Różnią się smakiem i swoimi właściwościami prozdrowotnymi. Możesz spróbować ich smaków zamawiając bezpłatne próbki.

Chi-Cafe classic ma smak klasycznej kawy. Zawiera dużo błonnika z akacji, ekstrakty z kaw arabica i robusta, guarany i żeń-szenia oraz adaptogen - grzyb reishi. Ta smakowita kompozycja, która pozwala łączyć przyjemność i zdrowie. Budzi do życia, nie obciąża żołądka, reguluje pracę jelit, nie narusza rezerw magnezu i nie zakwasza organizmu.

Chi-Cafe bio ma smak klasycznej kawy. Zawiera składniki z upraw ekologicznych: błonnik z akacji, ekstrakt z kawy arabica i robusta, grzyba reishi, guarany i żeń-szenia. Pieści podniebienie karmelową nutą.

Chi-Cafe balans jest kremowa w smaku i bogata w błonnik, magnez i wapń. Zawiera mieszankę kawy arabica i robusta, adaptogen - grzyb reishi, nieco kakao oraz ekstrakty z guarany, żeń-szenia, zielonej kawy i polifenole owocu granatu. Zawiera magnez i wapń .

Chi-Cafe free to kawa bezkofeinowa z kokosową nutą, z magnezem i witaminą B12 (idealna dla osób lubiących wypić kawę przed snem i kobiet w ciąży). Zawiera błonnik. Doskonałe połączenie kremowego mleka kokosowego z delikatną goryczką grzybka reishi i bezkofeinową kawą czarną i zieloną (z kwasem chlorogenowym). Pokochasz ten smak! Magnez i witamina B12, zawarte w Chi-Cafe free, wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i funkcji psychologicznych.

Chi-Cafe proactive jest mocniejsza, niż pozostałe kawy Chi-Cafe. Zawiera przyprawy nadające jej orientalny smak (kardamon, cynamon, goździki, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, wanilia bourbon). Jest bogata w błonnik, ekstrakty z kawy arabica, guarany i żeńszenia oraz polifenole z grantu. Polecana dla osób potrzebujących dodatkowej, dłużej działającej porcji energii.

ReiChi Cafe - nazwa pochodzi od adaptogenowego grzybka reishi, który jest uważany w Chinach jako "grzyb nieśmiertelności", i jest cenny jak najdroższe odmiany herbat. Sekretem ReiChi Cafe jest jej specjalny skład, który doskonale łączy w sobie lekką goryczkę grzybka reishi, kawy espresso, guarany i żeń-szenia z łagodnym kremowym muśnięciem mleka kokosowego. Zawiera  magnez i witaminę B12. Witamina B12 i magnez, zawarte w ReiChi Cafe, wspierają prawidłowe funkcjonowanie nerwów i funkcji psychologicznych oraz pomagają w zmniejszeniu poczucia zmęczenia. Filiżanka ReiChi zawiera aż 100% dziennej porcji witaminy B12 w jej najlepszej formie metylokobalaminy. Zakochasz się w tym smaku!

Opisy wszystkich kaw Chi-Cafe znajdziesz, klikając na poniższe zdjęcie

Bezpłatne próbki kaw zamówisz tutaj pod telefonem biura Dr. Jacob's: 22 490 94 30 (pon. - pt. w godz. 9:00 - 16:00) lub elektronicznie - formularz kontaktowy znajdziesz TUTAJ.