Brytyjczyk Andrew Forster przez 25 lat żywił się jedynie herbatnikami, krakersami i innymi suchymi wypiekami. A mimo to udało mu się spełnić marzenie i został… szefem kuchni we włoskiej restauracji w jednym z miast w hrabstwie Durham.

Mężczyzna cierpi na lęk przed jedzeniem. Jak opowiadał dziennikarzom "Daily Mail", jego problemy zaczęły się, gdy miał półtora roku. Lekarze doradzili mamie, by mnie przegłodziła, to zacznę jeść, ale ja chciałem jeść tylko herbatniki - wspomina. Na samą myśl o zjedzeniu czegoś innego robiło mi się niedobrze.

Forster miał jednak marzenie – zostać kucharzem. I choć przez niemal całe życie znał smak jedynie kruchych ciasteczek, urzeczywistnił je. Przyrządzając swoje dania, musiał jednak polegać na zdaniu podległego mu personelu. To pracownicy kuchni sprawdzali, czy potrawy są odpowiednio przyprawione.

Jest jednak szansa, by mężczyzna w końcu spróbował przygotowanych przez siebie przekąsek. Jego narzeczona, obawiając się o jego zdrowie, namówiła go do szukania porady u dietetyków i psychoterapeutów.