Lekko orzechowa i maślana, wzbogacona o smak ostrego chrzanu pasta z awokado świetnie spisze się w roli farszu do jajek. Zobaczcie, jak szybko i prosto można przygotować tę wiosenną, wielkanocną przekąskę. Idealną na śniadanie!

Składniki na 12 porcji: 6 jaj, 1 dojrzałe awokado, 2 łyżeczki chrzanu, sól, pieprz, ząbek czosnku, kiełki (np. rzodkiewki), ewentualnie rzeżucha, 2 łyżeczki oliwy.

Przygotowanie:  Gotujemy jajka. Przecinamy na pół. Ze środka wyjmujemy żółtka, które przekładamy do blendera. 

Obieramy awokado, wyjmujemy pestkę, miąższ przekładamy również do blendera. Dodajemy obrany ząbek czosnku, sól, pieprz, dolewamy oliwę. Dokładamy 2 łyżki chrzanu. Najlepiej domowej roboty :-) 

TU ZNAJDZIECIE KILKA PRZEPISÓW NA WIELKANOCNY CHRZAN 

Wszystko miksujemy.

Przygotowanym w blenderze farszem wypełniamy połówki jajek. Dekorujemy kiełkami lub rzeżuchą.