chemia w jedzeniu
- Wszystkie (4)
- Artykuły (4)
Artykuły (4)
-
„Musimy nauczyć się czytać etykiety produktów, które spożywamy”
- Środa, 29 października 2014 (16:44)
„Chemii nie sposób uniknąć, jest powszechna w naszym życiu. Generalnie trudno jest się je pozbyć z naszego życia” – przyznaje dr Monika Buziak-Bereza, endokrynolog ze Szpitala...chemia w jedzeniu -
Chemia w jedzeniu. Polska na końcu "prozdrowotnych" krajów w UE
- Środa, 29 października 2014 (12:12)
Polska nie należy dla najbardziej "prozdrowotnych" krajów w Unii Europejskiej. Ani razu nasz kraj nie wystąpił do Komisji Europejskiej, by zakazać stosowania jakiegoś chemicznego dodatku...chemia w jedzeniu -
Chemii w jedzeniu nie da się uniknąć
- Środa, 29 października 2014 (07:57)
Chemii w naszym jedzeniu nie unikniemy. Jest ona niezbędna choćby do tego, by jedzenie wytrzymało transport i przechowywanie - zarówno przez wytwórcę czy sklep, jak i przez nas w lodówce....chemia w jedzeniu -
„W naszym organizmie są co najmniej 4 tys. substancji chemicznych”
- Wtorek, 28 października 2014 (20:00)
„Wiemy o przynajmniej czterech tysiącach substancji chemicznych, które nosimy w swoim organizmie. Wchłaniamy je z powietrzem, pijąc wodę, spożywając produkty świeże i produkty konserwowe”...chemia w jedzeniu