Naukowcy z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu zbadali, że nasiona dyni kryją w sobie bogate składniki, wspierające nasze zdrowie. "Warto je również podprażyć, to jest bardzo korzystne. Nie można przekraczać 120 stopni, więc możemy nastawić w piekarniku taką maksymalną temperaturę. Wtedy te nasiona będą miały jeszcze lepszą dostępność witaminy E czy steroli, ale też nienasycone kwasy tłuszczowe nie zostaną zdegradowane" – radziła w rozmowie z Kubą Śliwińskim na antenie Radia RMF24 dr Magdalena Grajzer, z Katedry i Zakładu Dietetyki i Bromatologii z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.
Niedziela, 19 października
Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24
Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!



