W letnim cyklu "Owocowe poniedziałki" Piotr Salak wraz z restauratorem Przemkiem Błaszczykiem odkrywa potencjał polskich owoców. Tym razem pod lupę wzięli polskie jabłka. Sprawdzą się one nie tylko na słodko, ale również na słono. "Szalotkę delikatnie podsmażam na patelni, dodaję startą szarą renetę, łyżkę masła i na to dobrej jakości kaszankę. Wszystko razem podsmażam, doprawiam pieprzem, gałką muszkatołową. To można jeść samo lub na opieczonej kromce pieczywa. Absolutnie majstersztyk"– radzi szef kuchni i restaurator Przemek Błaszczyk.
Poniedziałek, 25 sierpnia
Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24
Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!



