Przez jednych uwielbiany, przez innych omijany szerokim łukiem. Tymczasem agrest to prawdziwa bomba witaminowa, która może być też świetną kulinarną inspiracją. Szef kuchni Przemek Błaszczyk w rozmowie z Radiem RMF24 zdradza, jak wybrać najlepszy agrest i jak wykorzystać go w kuchni zarówno na słodko, jak i do dań wytrawnych, takich jak sery czy ryby. "Teraz jest dość popularny smażony czy grillowany ser halloumi. Do niego na patelnię możemy wrzucić agrest. Poczekajmy, aż on od temperatury pęknie, puści sok i doda dodatkowego smaku do tego sera. Pod sam koniec, kiedy już obrócimy go na drugą stronę, czekamy ostatnią minutę, żeby on tylko zdążył pęknąć. Wyleje się z niego sok i powstanie taki naturalny dodatek" - opisywał w rozmowie z Piotrem Salakiem.
Poniedziałek, 21 lipca

Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24

Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!
Radio Muzyka Fakty