Maliny, szczególnie te z Lubelszczyzny, to kolejny sezonowy owoc, o którym mówimy w cyklu "Owocowe poniedziałki" w Radiu RMF24. Nadają się nie tylko do deserów, co oczywiste, ale także do przygotowania aromatycznych, pełnych smaku sosów - przekonuje w rozmowie z Piotrem Salakiem szef kuchni Przemek Błaszczyk. Jak dodaje finalista "Top Chefa", z malinami trzeba obchodzić się delikatnie i nie warto dodawać do nich cukru. "Zawsze można dosłodzić, pytanie - czy trzeba?" - podkreśla gość Radia RMF24.
Poniedziałek, 7 lipca
Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24
Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!



