Branża cateringu dietetycznego w Polsce jest warta aż 3,5 miliarda złotych, co stanowi ponad 10 proc. całego rynku hotelarsko-gastronomicznego. To prawdziwy fenomen, ponieważ w żadnym innym miejscu na świecie "pudełka" nie są aż tak popularne. Polskie firmy już snują ambitne plany o ekspansji zagranicznej, choć za naszymi granicami podchodzi się do tego rodzaju jedzenia z rezerwą. Dlaczego akurat Polacy upodobali sobie catering dietetyczny? O tym w rozmowie z Kubą Śliwińskim na antenie Radia RMF24 opowiedziała dietetyczka i psychodietetyczka Małgorzata Pielichowska.
Niedziela, 16 lutego
Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24
Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!



