Dziś swoje święto obchodzi pizza. Włoski specjał ma swoich fanów na całym świecie, również w Polsce potrwa jest niesamowicie popularna. "Przepisów na ciasto na pizzę jest bardzo dużo, ale ten pierwotny przepis gdzie pierwsze zapiski były lata, lata temu to jest ten od pizzy neapolitańskiej. On jest właściwie jeden, a potem my w jakiś sposób go zmieniamy, dodajemy coś od siebie, uzupełniamy, tworzymy własne przepisy" - mówił w rozmowie z Tomaszem Terlikowskim na antenie Radia RMF24 Wojciech Madyś, prowadzący blog Pizzastycznie, mistrz Europy i wicemistrz świata, wielokrotnie nagradzany w międzynarodowych konkursach jest gościem Radia RMF24.
Piątek, 17 stycznia
Podcast: Rozmowy w Radiu RMF24
Dziennikarze Radia RMF24 wraz z ekspertami rzeczowo i konkretnie komentują najważniejsze tematy; tłumaczą zawiłości polityki i ekonomii; pomagają zrozumieć, co dzieje się w Polsce i na świecie. Szukasz więcej informacji? To podcast dla Ciebie!



