"Nie myślę w kategoriach bankructwa, raczej myślę, co zrobić, żeby przetrwać razem z moją załogą, jestem właścicielem 5 restauracji, podczas pierwszego lockdownu byłem zmuszony zamknąć jedną z nich" - mówił w Porannej rozmowie w RMF FM restaurator Daniel Pawełek. "Gdybym mógł zapytać premiera, dlaczego zrobił to w taki sposób, to zapytałbym go, dlaczego zrobił to z piątku na sobotę" - podkreślał gość Roberta Mazurka. "Jeżeli chodzi o moich pracowników, to na 60 osób, które pracują dla mnie, nikt nie jest chory, w tym czasie obsłużyliśmy kilka, kilkanaście tysięcy ludzi. Sposób w jaki zostaliśmy zamknięci uważam za wielce nielogiczny, a po drugie niesprawiedliwy" - stwierdził Pawełek. Powoływał się tu na przykład Wielkiej Brytanii, która dała tamtejszym restauratorom tydzień na zamknięcie.
Piątek, 6 listopada 2020

Podcast: Poranna rozmowa

Na poranną publicystykę zaprasza Robert Mazurek. Codziennie, od poniedziałku do piątku o 8:02 polecamy Poranną rozmowę w RMF FM.Gośćmi są nie tylko politycy, ale i ludzie ze świata kultury czy sportu.
Radio Muzyka Fakty