Główny Inspektor Sanitarny wydał ostrzeżenia o kolejnych produktach, których wybrane partie zostały wycofane ze sprzedaży. Nie spełniają norm i mogą być szkodliwe dla zdrowia. To efekty ostatnich kontroli żywności przeprowadzonych przez GIS. Sprawdź, czego powinieneś unikać podczas zakupów.

Po ostatniej kontroli inspektorów sanitarnych, wydano publiczne ostrzeżenie dotyczące wykrycia obecności bakterii Listeria monocytogenes w partii produktu pn. Filet śledziowy a’la matias.

Po kontrolach GIS-u i badaniach laboratoryjnych, wykryto również obecność bakterii Salmonella spp. na powierzchni skorupek jaj "Ferma Drobiu Józef Kaczała" pakowane po 10 szt.

Produkt - Świeże jaja "Ferma Drobiu Józef Kaczała" klasa A, klasa wagowa L, 10 szt.

Kod na skorupkach jaj - 2PL 02141304

Nr partii/ termin przydatności do spożycia: 28.09.2020 r.

Producent - Fermy Drobiu Józef Kaczała, Sokołowice 90A, 56-400 Oleśnica, WNI PL 02141304

Numer zakładu pakowania jaj: PL 02145906