Zupa z pasternaka w towarzystwie białej czekolady, czarne trufle, a na deser tort w kształcie kapelusza legendarnej gwiazdy kina i fiołkowy krem bruleé. Te i inne wykwintne dania wejdą w skład oscarowego menu.

Dania będą iście królewskie. Począwszy od przystawek, poprzez dania główne, aż po desery - goście oscarowego bankietu będą mieli czym nacieszyć kubki smakowe.

Wśród przystawek znajdą się wołowe mini burgery z cheddarem i z sosem remoulade, homar w pomidorach, posypany szczypiorkiem i pieczona kaczka w jabłkowej musztardzie. Ekskluzywnych składników będzie więcej. Kawior zostanie podany w pieczonych ziemniakach, a czarne trufle razem z kurczakiem w cieście. Te drogie grzyby będą też pływać w zupie z pasternaka. Jak dodać do tego sałatkę z homara, szparagów, fasoli i buraków - aż ślinka cieknie.

No i wreszcie - desery. Tu prym wiedzie fiołkowy krem bruleé. Rarytasem będą też podane w formie lizaka truskawki, polane masłem orzechowym. Wart grzechu z pewnością będzie tort w kształcie kapelusza Charlie Chaplina. I obowiązkowo nie zabraknie czekoladowych lizaków w formie statuetki Oscara. 

The Telegraph

(mal)