Właśnie ukazała się kolejna autorska książka kulinarna Agnieszki Maciąg - " Smak świąt". To ponad 100 wyjątkowych przepisów i porad na zimowy czas.

"Smak świąt" - Wydawnictwo Otwarte /Katarzyna Sobiechowska- Szuchta /RMF FM

Posłuchaj rozmowy naszej dziennikarki Katarzyny Sobiechowskiej-Szuchty z Agnieszką Maciąg

Agnieszka oprócz przepisów na pyszne dania świąteczne, ciastka czy zupy dzieli się także pomysłami na ocieplenie domu. Podaje proste, naturalne sposoby na zdrowie i urodę w chłodne dni. Podpowiada jak przygotować oryginalne prezenty.

Wraz z nowością wznawiamy także wcześniejszą książkę Agnieszki Maciąg - "Smak szczęścia". Jest to drugie wydanie bestsellera w zupełnie nowej okładce. Tu czytelniczka przeczyta o dietach, urodzie, wewnętrznej harmonii, jodze i modzie.

Z okładki patrzy na nas uśmiechnięta kobieta w czerwonej sukni, a przed nią stoi stół z pięknie ułożonymi potrawami. Wszystko, co fotografuję w książkach sama gotuję, sama układam do zdjęć, a potem zjadam. Oczywiście jedzeniem dzielę się z innymi - śmieje się Agnieszka Maciąg.

Moja mama jest absolutnym mistrzem kuchni. Mój tata zawsze hodował owoce i warzywa. Zarazili mnie miłością i pasją do natury. Moja rodzina jest dla mnie największą kulinarną inspiracją. Z jednej z strony jestem przywiązana do tradycyjnej kuchni, a z drugiej strony przywożę inspiracje z podróży. A podróżowałam mnóstwo - mówi w RMF FM Agnieszka Maciąg.

Warto rozłożyć sobie przedświąteczne prace w czasie. I podzielić się obowiązkami. Robimy świątecznie porządki na znak oczyszczenia naszych dusz, w których ma się narodzić nowe, lepsze życie. Ozdabiamy domy na znak czystego piękna, które rozkwitnie wewnątrz nas. Przygotowujemy pyszne potrawy na znak wdzięczności za wszystkie dary, które otrzymujemy w ciągu całego roku - dodaje Maciąg.

Rozdaliśmy 5 książek „Smak Świąt”. Osoby, do których trafi książka, powiadomiliśmy mailowo.